Μύθοι και πραγματικότητα για τους ψυχολόγους

Μύθοι και πραγματικότητα για τους ψυχολόγους

«Μόνον οι τρελοί πηγαίνουν σε ψυχολόγο!»
Στον ψυχολόγο πηγαίνουν φυσιολογικοί άνθρωποι οι οποίοι χρειάζονται σε κάποια δεδομένη στιγμή υποστήριξη. Μέσα από την ψυχοθεραπεία μαθαίνουν να αναγνωρίζουν, να αντέχουν και να διαχειρίζονται καλύτερα τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους. Μαθαίνουν να εκφράζουν ανοιχτά τις ανάγκες που άλλοτε «κατάπιναν» κρυφά, αποδέχοντας τον εαυτό τους έτσι όπως ακριβώς είναι.

«Δεν θέλω να πάρω ψυχοφάρμακα!»
Οι ψυχολόγοι δεν γράφουν φάρμακα. Πρόκειται για μια θεραπεία ομιλίας η οποία μεθοδικά ανασύρει στην επιφάνεια τους παράγοντες ( τη ρίζα του προβλήματος) που πυροδοτούν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζεται.

«Έχω φίλους και οικογένεια. Τι να μου κάνει ο ψυχολόγος;»
Οι φίλοι και οι συγγενείς σίγουρα μας αγαπούν και θέλουν το καλό μας. Ωστόσο δεν έχουν την απαραίτητη εκπαίδευση και γνώση για να μας βοηθήσουν.
Για την υγεία της ψυχής μας και του Σώματος μας, είναι προτιμότερο να απευθυνόμαστε σε επαγγελματίες.

«Πήγα σε ψυχολόγο αλλά καμία λύση δεν μου έδωσε!»
Οι ψυχολόγοι δεν δίνουν έτοιμες λύσεις, αλλά σε βοηθούν να διερευνήσεις τον εαυτό σου ώστε να καταλάβεις μόνος σου τι πραγματικά θέλεις και ποια λύση σε εκπροσωπεί περισσότερο.
Σε βοηθούν να ανακαλύψεις τα εσωτερικά σου στεγανά, τις αδυναμίες και τα τυφλά σου σημεία, ενώ ταυτόχρονα θα κατανοήσεις τα θέλω σου, τα πιστεύω σου και τις αξίες σου.

Μοιραστείτε το

Μενού