Βιογραφικό

Βιογραφικό

Athanasia Margariti

BSc in Psychology, MSc in Clinical Community Psychology
Εξειδίκευση στις Διατροφικές Διαταραχές

Ονομάζομαι Αθανασία Μαργαρίτη και παρότι γεννήθηκα στην όμορφη πόλη της Κατερίνης, μεγάλωσα στην Γερμανία όπου και φοίτησα στα αντίστοιχα γερμανικά σχολεία. Έπειτα, ως απόφοιτη Χρηματοοικονομικών σπουδών, απέκτησα πολυετή εμπειρία διοικώντας τμήματα ανθρωπίνων πόρων σε μεγάλες εταιρίες. Κατά τη διάρκεια αυτής της πορείας μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω από άλλη οπτική γωνία τα κίνητρα, την ανθρώπινη συμπεριφορά  αλλά και τις σκέψεις του ατόμου σε κρίσιμες για το ίδιο καταστάσεις. Η αναγκαιότητα διαχείρισης των καταστάσεων αυτών, όμως και η επιθυμία μου να κατανοήσω τους μηχανισμούς που γεννούν τις συμπεριφορές αυτές, με οδήγησαν σε νέες σπουδές.

Στη συνέχεια αποφοίτησα με άριστα από το Πρόγραμμα Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο  East London της Μεγάλης Βρετανίας. Έπειτα συνεχίζοντας τις σπουδές μου, ολοκλήρωσα το διετές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα (MSc) στο ίδιο Πανεπιστήμιο στην Κλινική και Κοινοτική  Ψυχολογία, όπως και το  επίσης διετές πρόγραμμα Higher National Diploma  (HND) στην Συμβουλευτική Ψυχολογία. Επιπλέον έχω παρακολουθήσει εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν τις μαθησιακές δυσκολίες στα παιδιά όπως επίσης και τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ) σε παιδιά και ενηλίκους. Επίσης έχω παρακολουθήσει το έργο της Ελληνικής Εταιρίας Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών. Πιο συγκεκριμένα, έχω παρακολουθήσει τη διαδικασία χορήγησης των νευροψυχολογικών δοκιμασιών για τη διάγνωση των ήπιων και μειζόνων νοητικών διαταραχών, την εφαρμογή μη φαρμακευτικών προγραμμάτων νοητικής εκπαίδευσης που προσφέρονται σε άτομα με ήπιες και μείζονες νοητικές διαταραχές και τη διενέργεια υποστηρικτικών προγραμμάτων για τους περιθάλποντες.

Περαιτέρω έχω αποκτήσει γνώση και εξειδίκευση στη Διαχείριση Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής και Παχυσαρκίας εφήβων και ενηλίκων, παρακολουθώντας το πρόγραμμα του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ). Το Πρόγραμμα τελεί υπό την εποπτεία του National Centre for Eating Disorders της Μεγάλης Βρετανίας και είναι πιστοποιημένο από το British Psychological Society.

Έχω συνεχή συμμετοχή σε  Πανελλήνια και Διεθνή συνέδρια είτε παρακολουθώντας τις εισηγήσεις άλλων συναδέλφων και επιστημόνων, είτε παρουσιάζοντας δικές μου εργασίες.

Είμαι μέλος του Γερμανικού Συλλόγου Ψυχολόγων «Berufsverband Deutscher Psychologen (BDP).

Μιλάω άπταιστα τη Γερμανική και Αγγλική γλώσσα.

Μοιραστείτε το

Μενού